Wisteria – vandfald af blomster –
Wisteria, en velkendt blomstrende klatreplante med et vandfald af smukke blomster.
Blomsterne hænger ned i klaser. En stærk vokser med en dejlig sød duft.

Blå regn en blomstrende klatreplante
Blomstrende klaser af Wisteria
Blue Rain er en venstresvingende (Wisteria floribunda) eller højresvingende (Wisteria sinensis) klatreplante, som ofte ses langs vægge eller langs en pergola. Planten blomstrer fra april til juni. Du skal bruge et trådnet eller et hegn. Eller en pergola.
Planten vil derefter svinge sig selv opad. Blomsterne er blå eller hvide og bliver 25-30 cm lange. Du kan også kombinere Wisteria med en Clematis. Du kan lade buskene vokse pænt sammen. Wisteria blomstrer lidt tidligere, og Clematis tager over. På den måde får du en blomstrende pergola eller væg i lang tid.

Hurtig vækster
Wisteria er en meget hurtigvoksende plante. Du kan holde den i skak ved at beskære den to gange om året. De lange slyngplanter kan vokse op til 2 meter om året. Hvis man lader planten gå, kan den blive op til 20 meter høj og 10 meter bred. En enkelt beskæring er nok til at holde planten under kontrol. Planten mister sine blade om vinteren. Om foråret kommer de smukke grønne blade frem igen. Du køber normalt denne vinstok som en podet plante.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.