Plantning af dahliaer – primo maj
– Det er tid til at plante dahliaer! –
Når der ikke længere er risiko for nattefrost, er det tid til at plante dine dahliaknolde. Dahlia knolde tåler ikke frost godt, så vent til efter “Ice Saints”.

Køb nye dahliaknolde, og sæt dem helst først i en potte med lidt tørvemos eller pottemuld. Det giver planten tid til at spire, og der er mindre risiko for, at sneglene æder knoldene. Hvis du har gemt sidste års knolde, kan du sætte dem et varmere sted og vande dem lidt.

Efter midten af maj kan du plante dem på det rigtige sted i haven.

Dahlia udstillingshave
Dahliaer giver farve til din have fra sommeren og til langt ind i efteråret. Der er noget for enhver smag. Fra knaldrød og gul til de smukkeste pastelfarver. Der findes enkeltblomstrede og dobbeltblomstrede dahliaer. Det enorme udvalg kan bedst ses på en Dahlia Showground om efteråret. Her kan du se dem alle blomstre på samme tid og tage smukke billeder.

Dahliaer er ikke kræsne og vokser i enhver normal havejord. Giv dem dog en lys plet. Denne oprindeligt mexicanske plante er en solelsker. De kan tåle lidt skygge, men de har brug for lys. Sørg for, at de har tilstrækkelig fugt, og at planten ikke tørrer for meget ud.

Dahliaer ser også godt ud i potter, men sørg for, at en løg står i mindst 10 liter pottemuld.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.