En Thuja Haek består af nåletræer, også kendt som livstræer. Thuja er stedsegrønne hækplanter med et venligt, ret formelt udseende. Desuden har thujaens løv en frisk duft. Sammen med det privatliv, som en thujahaag kan give, gør det din have til et behageligt sted at være. Alle disse gode egenskaber gør thuja, som stammer fra Nordamerika, til en af de mest populære hækplanter blandt europæiske gartnere.

Fordelene ved thuja i en hæk

Thuja er et skællet nåletræ. Det gør thujaen til et fremragende valg til en formel hæk. Når alt kommer til alt, er der med en thujahaag ingen risiko for, at store blade forstyrrer hækkens form. Skællede nåletræer er ofte vanskeligere at holde smalle end nåletræer som f.eks. taks, men det er ikke noget problem med thujas. Regelmæssig beskæring af din thujahæk vil resultere i en smal hæk, der også er tættere som følge af beskæringen. Hvis en thujahaag bliver højere end ca. 1,80 meter, er den en fremragende hæk til privatlivets fred.

Der findes to Thuja-arter, der er velegnede som hækplanter: det vestlige livstræ (Thuja occidentalis) og det gigantiske livstræ (Thuja plicata). Hos Haagplanten.net sælger vi forskellige dyrkede former af disse hækkoniferer. Disse kultiverede former er resultatet af de specifikke ønsker, som haveejere har til deres Thuja-hæk. Så der er altid en thujahaag til rådighed, der passer til dit havedesign. Hvilken der er den rigtige for dig, afhænger af den plads, du har til rådighed, og dine personlige præferencer. Vi har listet egenskaberne ved de forskellige typer thujas for dig.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.